torsdag den 5. december 2013

Opskrift: Chokoladespecier

Julemagien breder sig hjemme hos os, og mit hyggeglade julehjerte elsker det. For mig er der ikke noget, der rimer på jul som duften af julehjemmebag, og chokoladespecier, som min mor lavede (og stadig laver) dem, står allerøverst på min favoritliste, når det gælder julelækkerier. De er ultrasimple og nemme at lave men smager überlækkert (så lækkert at min kæreste er nødt til at gemme dem et hemmeligt sted, så jeg ikke får fingre i dem og spiser rub og stub inden jul). Opskriften kan I læse nedenfor.


Chokoladespecier (cirka 40 stk):

250 hvedemel
100 g flormelis
180 g blød margerine
2 tsk vanillesukker
50 g hakket chokolade

Bland først margerine og mel, gerne med en røremaskine. Tilsæt flormelis og vanillesukker, og brug fingrene til at blande og ælte dejen godt, til den er blød og lind. Tilsæt til sidst den grofthakkede chokolade, del dejen, og rul den til to pølser, som lægges på køl i minimum en halv time. Når dejen er godt kølig, skæres den í små skiver, som fordeles på en bageplade og bages i 10 minutter ved 200 grader. Småkagerne flader ud og breder sig lidt under bagning, så sørg for, at der er god plads imellem dem. Lad herlighederne køle af på en rist, sæt tænderne i dem, og nyd en tur til julekagehimlen. 

English recap: The Christmas spirit is spreading around here, and I absolutely love it. One of my all time favorite Christmas treats are 'specier', which are a traditional Danish butter cookie with chocolate that my mom has made every Christmas for as long as I can remember. They are easy and simple to make; all you need is 250 g wheat flour, 100 g powdered sugar, 180 g soft butter, 2 teaspoons vanilla sugar, and 50 g coarsely-chopped chocolate. Start by mixing the flour and the butter, then add the rest of the ingredients and use your hands to blend into a soft and tender dough. Split into two portions, and roll into two long, round shapes. Cool the dough in the fridge for 30 minutes or more, then cut into small slices (approximately 1 cm thick), and bake for 10 minutes at 200 degrees C. Allow them to cool for a couple of minutes, take a bite, and enjoy a trip to Christmas cookie heaven. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar