torsdag den 19. december 2013

Krydrede julekager med lime og ingefær


Jeg håber ikke, I har fået nok af julelækkerier og søde sager, for jeg har meget mere småkagekærlighed at give af. I går gik der bageværksted i den, og pludselig duftede vores køkken af både chokoladespecier, havregrynskager og ikke mindst ovenviste snebolde-lignende klumper, der er et friskt alternativ til de mere klassiske julekager. De er dejligt krydrede, og hvis man undlader snebolde detaljen, kan de også passé til årets andre 11 måneder.

Julekager med lime og ingefær (ca. 75 stk):

250 g smør
375 g hvedemel
150 flormelis
1/4 tsk salt
1 spsk fintrevet limeskal
1 spsk limesaft
1 spsk stødt kardemomme
1 spsk stødt ingefær
1 spsk kanel
Flormelis til pynt

Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Lad smørret smelte i en gryde, hæld det i skålen til de andre ingredienser og bland det hele sammen med en ske, til det smuldrer. Brug fingrene til at forme små tilfældige klumper, sæt dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem midterst i ovnen ved 200 grader i 12 minutter. Lad kagerne køle af, og til dem i flormelis, så de kommer til at ligne små, fine snebolde.
 
English recap: I hope you're not sick of cookies and sweets just yet, cause I sure am not. Last night I went cookie crazy and baked four baking trays full of deliciousness. Two of them were covered by snowball cookies, which may just have become a new favourite Christmas treat of mine. They are spiced with ginger, lime, and cardamom and rolled in powdered sugar, and they taste absolutely yummy. You'll find a similar recipe here.


1 kommentar: